۱۳۹۳ آذر ۳۰, یکشنبه

چند خطی برای پدربزرگ طهرون

آنهایی که از مرتضی احمدی به عنوان بازیگر سینما، تلویزیون و گوینده یاد می کنند، شاید ندانند که او در زمینه خوانندگی و ضربی خوانی هم توانایی زیادی داشت.

به گزارش ایسنا، مرتضی احمدی خدمت مهمی به موسیقی ایران کرده است. او تلاش زیادی برای حفظ قطعات موسیقی تهرانی که در حال فراموشی بودند، انجام داد و انتشار دو آلبوم «صدای طهرون» با صدای این هنرمند پیشکسوت، سندی بر این ادعا است.
مرتضی احمدی کسی بود که برای اولین بار به سبک «بیات تهران» در پیش پرده ها آواز خواند. او در سال 1349 نیز به دعوت مرحوم علی حاتمی ترانه  عنوان بندی فیلم «حسن کچل» را ضربی خوانی کرد که به نام «روحوضی» نیز شناخته می شود.
در همین سبک در سال ۱۳۲۸ پنج صفحه موسیقی برای یک شرکت انگلیسی ضبط کرد. مرتضی احمدی بیش از چهارصد ترانه  ضربی و 150 ترانه فکاهی خوانده است.
اولین مجموعه ضربی خوانی های زنده یاد احمدی سال 91 با عنوان «صدای طهرون (توپخونه)» شامل قطعات موسیقی رو به فراموشی تهران و سال 92 با عنوان «صدای طهرون (شمس العماره)» به همت مرکز موسیقی «بتهوون» ضبط و منتشر شد.
قرار بود امسال اوایل زمستان، مجموعه سوم این ضربی خوانی ها با 13 قطعه  منتشر شود، اما از آنجا که مرتضی احمدی با پاییز همسفر شد، باید دید ناشر اثر چه تصمیمی برای آن خواهد گرفت.
بابک چمن آرا مدیر مرکز موسیقی بتهوون گفت: از او دیگر به عنوان «صدای طهرون» یاد نکنیم و به او «پدربزرگ طهرون» بگوییم.

۱ نظر:

بهروز (همراه همیشگی‌) گفت...

استاد گرانقدر مرتضی خان احمدی، صدای تکرارنشدنی و هنر بازیگریتان، بویژه در دل‌ ما کودکان و نوجوانان دهه ی شصت، استوار و پاینده است. ... صداپیشگی شما در کارتون "پینوکیو"، و مجموعه ی درخشانی از نوارهای قصه برای کودکان، همچون "علیمردان خان" و ...، گواه روشنیست از هنر فن بیان و دراماتیک شما. در کنار این مهم، حتمن بیاد می آوریم بازیهای تکرارنشدنی تان، در سریالها و فیلمهای خوشساخت از دهه‌ های ۶۰ و ۷۰ را. / در یکی‌-دو دهه ی گذشته، ثابت شد که شما هنرمندان قدیمی‌، و همچنین هنرمندان دهه ی شصت، یکی‌ پس از دیگری، . هرکدام جایگاه ویژه ی خود را در هنر ایران دارا بودید. شما و همقطارانتان همچون زنده یادان - اساتید: *عزت اله مقبلی، کنعان کیانی و ....*، و همچنین: *بهروز وثوقی، خسرو شکیبایی، جمشید مشایخی، اکبر عبدی و ....* اگر نمی بودید، بی‌ شک، هنر ایران با کاستی دچار میشد. / استاد گرانقدر مرتضی خان احمدی، روحتان شاد. مفید و بزرگوارانه زیستید. ....