۱۳۹۲ شهریور ۱۲, سه‌شنبه

خانه سیمین و جلال در یک فیلم مستند

مستند «خانه ی سیمین و جلال» ساخته شد؛ در این فیلم مستند به ماجرهای خانه ی این دو نویسنده ی فقید پرداخته می شود.

پریسا عشقی کارگردان این مستند در گفت و گو با ایسنا، عنوان کرد: در مستند «خانه ی سیمین و جلال» به مسائلی پرداخته شده که از آغاز ساخت خانه ی جلال و سیمین در سال 1331 تا زمان مرگ سیمین دانشور بر این خانه گذشته است. در این مستند که 84 دقیقه است، به جای جلال آل  احمد، ایوب آقاخانی و به جای سیمین دانشور، افسانه ماهیان نریشن می گویند.
او در ادامه افزود: در مستند سعی کرده ام به سرنوشت این خانه و آینده ی آن به عنوان یک گنجینه ی ادبی، اجتماعی و سیاسی ایران بپردازم، چون این خانه در طول 60 سال محل رفت و آمد افراد برجسته ای در عرصه های سیاسی، ادبی و اجتماعی بوده است. در این مستند افرادی همچون عبدالله انوار، انور خامه ای، جواد مجابی، علی دهباشی، محمدحسین دانایی و... جزییاتی درباره ی سیمین و جلال و خانه ی آن ها بیان می کنند. همچنین در آن از هرچیزی که مربوط به خانه ی سیمین و جلال است، استفاده شده، شامل عکس ها، فیلم های آرشیوی، سخنرانی های جلال، صدای سیمین دانشور و...
او با اشاره به اهمیت این خانه و روشن نبودن تکلیف آن، ادامه داد: در مستند «خانه ی سیمین و جلال» ما وارد دعوای وراث نشده ایم و بحت مان این است که با توجه به اهمیت خانه وظیفه ی شهرداری و یا نهادهای مشابه است که خانه را بخرند و آن را حفظ کنند. ما در این مستند به ارائه ی راه حل هایی در این زمینه پرداخته ایم. همچنین با توجه به این که خانه ی سیمین و جلال در همسایگی خانه ی نیما قرار دارد، به موضوع خانه ی نیما نیز پرداخته شده است. به گفته ی عشقی، مستند «خانه ی سیمین و جلال» به سفارش شبکه ی مستند سیما ساخته شده و قرار است به زودی از این شبکه پخش شود.

پریسا عشقی که پیش تر هم مستند «جلال آل  احمد» را ساخته، علاوه بر کارگردانی مستند «خانه ی سیمین و جلال»، تهیه کننده گی و نویسندگی آن را هم بر عهده داشته است. پس از درگذشت سیمین دانشور، بحث مالکیت این خانه بین بازماندگان دانشور مسائلی را به وجود آورده است.

هیچ نظری موجود نیست: