۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۳, جمعه

9 سال از درگذشت سوسن گذشت + عکس



فردا نهمین سال درگذشت زنده یاد سوسن است. سوسن با نام اصلی گل اندام طاهرخانی خواننده مردمی ایرانی بود.
سوسن با نام شناسنامه ای گل اندام طاهرخانی متولد ۱۳۱۹ در شهر تاکستان و یا احتمالا روستای طزرک چشم به جهان گشود، ناپدری او اهل قصر شیرین بود که سرپرستی او را به عهده گرفت. او آنقدر به زادگاه پدری اش عشق می ورزید که در آنجا بیمارستان بزرگی را با هزینه مالی خود ساخت. نام پدرش ابراهیم و نام مادرش بلقیس بود. بعد از از دست دادن پدرش در یک حادثه تصادف که خودش هم مجروح گشت به اتفاق مادرش به تهران آمد. آنان در کاروانسرایی در بازار شهر ری زندگی می کردند و مادرش به علت بیماری وبا با زندگی وداع گفت. سوسن نزد زنی تنها که به او عمه می گفت در همسایگی آنان زنی بود که در کافه ها می خواند و بعضی وقتها سوسن را با خود به کافه می برد و کم کم او هم با شبی دو تومان شروع به کار کرد.
سوسن کم کم پا به عرصه خوانندگی و تقلید ترانه های دلکش، قمرالملوک وزیری و ملوک ضرابی پرداخت و با نام ویکتور در یک کافه با شبی پانزده تومان مشغول به کار شد و پس از چندی رشید مردای آهنگساز کوچه بازار با او آشنا شد و او را به کافه دیگری برد و نام هنری سوسن را برای او انتخاب کرد. ناگفته نماند که چون سوسن سواد خواندن و نوشتن نداشت به کمک رشید مردای و یار محمد تهرانی ترانه ها را حفظ می کرد. پس از سال ها توسط جمیله رقصنده هنرمند به کافه های مجلل تر پایش باز شد و تا آنجا پیش رفت که توانست در شکوفه نو یکی از کاباره های مهم آن زمان تهران، جایی برای خود باز کند. آقا رضا سهیلای معروف که دارای چند کافه در لاله زار بود از او خواستگاری کرد ولی او جواب رد داد. با گذشت زمان پایش به رادیو باز شد و سپس به مهمانی های بزرگان دعوت شد. در بیشترین مهمانی های تاج الملوک مادر محمدرضا شاه پهلوی او به اتفاق ملوک ضرابی دعوت می شد. در یک مهمانی فرح پهلوی همسر شاه گردنبندی را از گردن خود باز کرد و برای قدردانی به گردن سوسن انداخت. نا گفته نماند که هدایایی از مادر شاه هم گرفته بود که ارزش مادی زیادی داشت ولی در موقع رفتن از ایران قاچاقچیان در ترکیه مقداری از آن را ربودند.
بی بی سی بعد از درگذشت سوسن می نویسد: وی در سال های آخر با تنگدستی در لس آنجلس زندگی می کرده است. در این سال های آخر سوسن تنها گه گاه در کاباره ها و رستوران های ایرانی در آمريکا برنامه اجرا می کرد. هیچکس دقیقأ نمی داند که سوسن چند سال داشت.
سوسن در روز ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۳ بر اثر ناراحتی تنفسی چشم از جهان فرو بست. معروف ترین ترانه سوسن، «دوست دارم می دونی» است که آهنگ آن از فتح الله ریاحی و شعر آن از سعید دبیری است.

سوسن

سوسن و فریدون فرخزاد

سوسن

سوسن

اّغاسی و سوسن

سوسن

سوسن

سوسن

سوسن

سوسن

سوسن و آغاسی

سوسن

سوسن

سوسن و ماسیس در شو تلویزیونی چشمک سال 1351

سوسن

سوسن

سوسن

سوسن

سوسن

۱ نظر:

حاج حسنی گفت...

خداوند روحش رابیامرزد یک فیلم سینمایی هم در سال1351به نام فریاد با بازی مرتضی احمدی-چمشید مشایخی-اکبر مشکین-مهری ودادیان-شیراندامی وبهمن مفید بازی داشته واقعا"این خانم بامظلومیت زندگی کرد وبامظلومیت ازبین ما رفت.