۱۳۹۲ آبان ۱۹, یکشنبه

پروین سرلک نخستین مسئول برنامه های ایرانی تالار رودکی‎

قدیمی ها - پرهام شریعتی: پروین سرلک در هنرستان موسیقی ایران، تحت آموزش استادانی چون روح الله خالقی، ابوالحسن صبا، حسین تهرانی، اصغر بهاری و تنی چند از اساتید موسیقی ایران به عنوان شاگرد اول کلاس خود در رشته موسیقی و ویولون فارغ التحصیل شد و به خدمت سازمان فرهنگ و هنر در آمد.

اندکی بعد، او و تنی چند از بانوان پیشرو موسیقی ایران «گروه ارکستر بانوان هنرهای زیبا» را تشکیل دادند. وی نه تنها نوازنده ی ویولون، بلکه نخستین بانوی ایرانی قیچک نواز نیز بود. با تاسیس تلویزیون تهران توسط حبیب الله ثابت، وی از طرف وزارت فرهنگ و هنر به کالج تامپسون در اسکاتلند فرستاده شد تا «دیپلم کارگردانی در تلویزیون» را از آن خود کند.
پروین سرلک پس از فارغ التحصیلی در این رشته به ایران بازگشت و به علت داشتن صدایی رسا و مسلط به گویندگی، همزمان با همکاری با ارکستر بانوان، تبدیل به گوینده ی تلوزیون تهران شد. این همکاری با تاسیس تلوزیون ملی ایران نیز ادامه داشت تا روزی که تالار رودکی در تهران افتتاح شد (سال ١٣٤٦).
پروین سرلک از ابتدای گشایش تالار رودکی به سمت «مدیر برنامه های ایرانی تالار و سرپرست سازمان فولکلور ایران» در آمد. در طول مدیریت تالار رودکی کارهای بی نظیری برای اشاعه فرهنگ و موسیقی اصیل و مدرن ایرانی انجام داد. نوشتن نخستین اپرای فارسی در ایران به نام «پردیس و پریسا» که با موسیقی بی همتای لوریس تک نواریان همراه بود و داستان رقص «رونما» را می توان از کارهای بزرگ پروین سرلک دانست.
وی یکی دو سال قبل از انقلاب و همزمان با مدیریت برنانه های ایرانی تالار رودکی به سمت مدیر کل حفظ و اشاعه موسیقی اصیل منصوب شد. این خدمات تا سال ١٣۵٧ نیز ادامه داشت ولی با شروع انقلاب همه ی مقامات رسمی از وی سلب گردید و ناچار خانه نشین شد. پروین سرلک اکنون در جنوب کالیفرنیا زندگی می کند.


هیچ نظری موجود نیست: