۱۳۹۳ شهریور ۹, یکشنبه

صادق هدایت ممنوع است؟

برادرزاده صادق هدایت گفت: از سال 1384 اجازه برگزاری مراسم بزرگداشت صادق هدایت را نداریم و این روند همچنان هم ادامه دارد.

جهانگیر هدایت در گفت و گو با ایسنا، با بیان این که امسال سیزدهمین دوره جایزه داستان کوتاه صادق هدایت برگزار می شود، درباره علت برگزار نشدن مراسمی برای این جایزه گفت: برای برگزاری مراسم بزرگداشت و حتی مراسم پایانی جایزه صادق هدایت که مصادف با روز تولد او یعنی 28 بهمن ماه است، شخصا به سازمان  فرهنگی - هنری شهرداری و سازمان های دولتی رفته ام، نامه نگاری کرده ام و تقاضای اختصاص سالن کرده ام، اما هیچ کدام از آن ها اجازه برگزاری مراسمی را تحت عنوان صادق هدایت به ما نمی دهند.
او درباره این که آخرین مراسمی که برای صادق هدایت در ایران برگزار شده است، به چه سالی مربوط می شود، گفت: تا سال 1384 ما مراسمی در خانه هنرمندان برای بزرگداشت صادق هدایت برگزار می کردیم که شامل سخنرانی، اجرای موسیقی و توزیع جوایز داستان کوتاه صادق هدایت می شد، اما از آن سال به بعد خانه هنرمندان اعلام کرد که نمی تواند زمان و سالنی برای برگزاری مراسم اختصاص بدهد.
برادرزاده صادق هدایت ادامه داد: خانه هنرمندان مسئله نداشتن جا را بهانه می کند، در صورتی که من هر سال سه ماه زودتر برای برگزاری مراسم جایزه صادق هدایت با آن ها نامه نگاری می کنم ولی جواب آن ها همان است که بود. وقتی من این برخوردها را می بینم، می فهمم که آن ها راست نمی گویند.
او درباره دلیل این موضوع گفت: به نظر می رسد آن ها یک نوع بدبینی خاص به صادق هدایت دارند و به همین خاطر اجازه نمی دهند که هیچ مراسمی برای او برگزار شود.
هدایت در ادامه درباره این که آیا در طول یک سال اخیر و با توجه به تغییر دولت تلاشی برای برپایی مراسمی برای این نویسنده صورت گرفته است یا نه، اظهار کرد: خانه هنرمندان هنوز زیر نظر همان آقایانی اداره می شود که در دوره احمدی نژاد حضور داشتند. مراکز دولتی دیگر نیز در جواب ما می گویند باید بررسی کنیم و مثل همیشه ظاهرا پس از کسب تکلیف از مقامات بالاتر جوابی به ما نمی دهند.
برادرزاده صادق هدایت در ادامه با ابراز تأسف از این که هیچ مراسمی برای یکی از مشهورترین نویسندگان ایرانی در زادگاهش برگزار نمی شود، گفت: باعث تأسف است که سال گذشته در حیدرآباد هند به مناسب سالگرد تولد صادق هدایت مراسمی برگزار شد، اما در زادگاه این نویسنده که «بوف کور» او یکی از شاهکارهای ادبیات ایران محسوب می شود اجازه برپایی هیچ گونه مراسم بزرگداشتی برای او داده نمی شود.
جهانگیر هدایت سپس این گونه اظهار نظر کرد: اعمالی که در زمینه حذف نویسندگانی چون صادق هدایت در ایران انجام می شود، اعتبار فرهنگی ما را در دنیا متزلزل کرده است. ایران اعتبار فرهنگی ستبری در شاخه فرهنگی داشته، اما با نوع برخورد و رفتارهایی که در قبال آن ها صورت می گیرد، این اعتبار در حال تزلزل است. این موضوع هم فقط در مورد افرادی مثل صادق هدایت، احمد شاملو و دیگر نویسندگان معاصر اتفاق نمی افتد، بلکه حتی درباره فردوسی، خیام و حافظ نیز چنین نگاهی وجود دارد.
او در ادامه گفت: در روز تشییع سیمین بهبهانی بانوی غزل سرا بدون این که کسی برنامه خاصی بریزد، بسیاری از مردم حضور پیدا کرده بودند که در چند سال اخیر بی نظیر بود.

هیچ نظری موجود نیست: