۱۳۹۱ بهمن ۲۶, پنجشنبه

گفتگوی اختصاصی قدیمی ها با مجید فرهنگ: غروب پاییزه را برای اولین بار من خوانده ام




قدیمی ها - کامبیز پارسی و مجتبی نظری: مجید فرهنگ روز 20 فروردین ماه 1324 در شهرستان تاریخی شوشتر از توابع استان خوزستان در محله موگهی و در یک خانواده هفت نفره دیده به جهان گشود.
پدر وی استاد کاظم فرهنگ و برادرش هوشنگ تار می نواختند و از مشوقین مجید نیز بودند. وی از نوجوانی صدای بسیار دلنشینی داشت و از سال 1345 در مجالس جشن، ترانه می خواند. بعد ها توسط دکتر جزایری که هم اکنون در کانادا زندگی می کند در داروخانه اش مشغول به کار شد. داروخانه دکتر جزایری در خیابان سی متری اهواز جنب پل سیاه بود. از ترانه های معروف مجید فرهنگ می توان به «غروب پاییزه»، «کی گفته مشت منو وا کنی»، «مژگان»، «هر چه دارم سی تو دارم»، «عروسی»، «گل سرخ»، «خدیجه»، «یادته» و ... اشاره کرد. با مجید فرهنگ عزیز گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید.

بیوگرافی هنری خود را بگویید؟
سلامی گرم به خوانندگان مجله اینترنتی قدیمی ها دارم. باید بگویم به طور رسمی سال 1349 وارد کار خوانندگی شدم. علاقه من به خوانندگی باعث شد تا سفری به تهران داشته باشم. در این سفر با پیشنهاد زنده یاد نعمت الله آغاسی که از توانایی ها و شناخت من از موسیقی آگاهی داشت و صدای مرا نیز تایید کرده بود وارد عرصه خوانندگی شدم.
آغاسی از من پرسید چه می کنی؟ گفتم با تاکسی کار می کنم. آغاسی گفت: از موسیقی اطلاعات خوبی داری و البته صدای زیبایی برای آواز و خواندگی که حیف است استفاده نکنی.
به این ترتیب برای بار اول توسط آغاسی به روی سن رفتم و 3 ترانه خواندم. یادم می آید یک ترانه از ایرج، یکی از آغاسی و ترانه محلی «هر چی دارم سی تو دارم» را اجرا کردم.
وقتی این سه ترانه را خواندم مدیر کاباره محمدکریم ارباب من را فرا خواند و از من شغلم را پرسید و سپس از من دعوت کرد که در این کاباره بخوانم و برایم موزیک و ترانه تهیه کند. همچنین با اصرار آغاسی این پیشنهاد را پذیرفته و در تئاتر نصر مشغول به خوانندگی شدم. بعد ها آغاسی از من خواست تا در تئاتر پارس - که خودش در آنجا می خواند - ادامه دهم که من نیز به همراه او تا زمان انقلاب فعالیت خوانندگی نمودم.

مجید فرهنگ

آیا از صدای شما در فیلم های قبل از انقلاب استفاده شد؟
بله. در سه فیلم «ناجورها»، «میراث» و «صمد خوشبخت می شود» خوانده ام، و همچنین در فیلم «بنده خدا» با هنرمندانی چون آغاسی و هاله نظری نیز نقش کوتاهی داشته ام.

چند ترانه و آواز از شما ضبط شده است؟
حدود 150 اثر تا کنون از من ضبط گردیده است، همچنین یک آلبوم محلی به نام «آوای شوشتر» نیز بعد از انقلاب از من منتشر شد.

آیا شما الگوی هنری داشته اید؟
بله، من نیز همانند دیگر هنرمندان الگوی هنری داشته ام که آقای ایرج همان حسین خواجه امیری الگوی من بود. همیشه آهنگ ها و غزل هایش را به همراه برادر و پدرم که از صدای خوبی برخوردار بودند زمزمه می کردیم.

مشوق شما به جز پدر و برادرتان چه کسی بود؟
کسی که مرا در این راه کمک فراوان نمود دوست عزیزم سیدعباس جزایری بود که با وی به تهران آمدم و به جرگه خوانندگان به اصطلاح مردمی - کوچه بازاری - پیوستم.

مجید فرهنگ

علت اینکه فعالیت هنری شما کم شد، چه بود؟
با وقوع انقلاب من هم متاسفانه جزء هنرمندانی بودم که می باید تعهد برای عدم فعالیت هنری امضا می کردم.

با کدامیک از هنرمندان زمان خود رابطه نزدیک داشتید؟
ما به خوانندگان لاله زار معروف بودیم و از همکاران آن دوره می توان به هنرمندانی چون آغاسی، حسن شجاعی، جواد یساری و... اشاره کرد.

بین این 150 ترانه ای که از شما ضبط شده است، کدامیک را بیشتر دوست دارید؟
ترانه «غروب پاییز» را خیلی دوست دارم.

آیا خاطره ای از ترانه «غروب پاییز» دارید؟
بله، در ابتدا قرار بود این ترانه را زنده یاد مریم روحپرور بخواند، چون همانطور که می دانید این آهنگ از لحاظ ردیف های موسیقی در مایه بالایی قرار دارد، که خواندن این ترانه از دست هر کسی بر نمی آمد.

ماجرای ترانه غروب پاییزه را بگویید؟ خیلی ها می گوید برای اولین بار توسط قاسم جبلی اجرا شده است.
نه، قاسم جبلی اصلا ترانه «غروب پاییز» را نخوانده است و اسم ترانه آقای جبلی «پاییز» است. برای اولین بار ترانه «غروب پاییز» را من خواندم.

از خوانندگانی که بعد از انقلاب پا به عرصه هنر گذاشتند صدای کدام را می پسندید؟
از بین خوانندگان امروز صدای امید را دوست دارم که البته دوستی صمیمانه ای با من دارد و از صدای خوبی نیز برخوردار می باشد.

خبری که بسیار ما را ناراحت کرده بود، بیماری اخیر شما بود. درباره این موضوع بگویید؟
حدود 3 ماه پیش به علت بیماری قلبی در بیمارستان دانشوری بستری شدم و یک باطری در قبلم گذاشتند. دکترها گفتند که ایست قلبی داشته ام و در کما رفته ام. خدا را شکر الان خوب هستم.
گروه مجله اینترنتی قدیمی ها برای استاد مجید فرهنگ آرزوی سلامتی و عمر با عزت آرزومند است.







مجید فرهنگ

عباس قادری، مجید فرهنگ، ساسان و مانده

مجید فرهنگ

مجید فرهنگ

مجید فرهنگ

مجید فرهنگ

مجید فرهنگ

مجید فرهنگ


مهدی خسروشیری و مجید فرهنگ

۳ نظر:

حاج حسنی گفت...

زنده باد گروه قدیمیها که همیشه به یاد هنرمندان فراموش شده هستند بنده خیل وقت بود دنبال مجید فرهنگ درهمه سایت ها و مجلات قدیم گشتم اما نامی از وی به چشمم نخورد .از گروه قدیم ها کمال تشکر رادارم انشاءالله که موفق باشند.











ناشناس گفت...

akhey yadesh bekheyr waghti ahange khadijeh ra dar televizion ejra kard,cheh sedayi dasht in majid farhang

ناشناس گفت...

خدا حفظش کنه .ایشون کجا هستند الان؟میشه دیدشون؟؟ یه اهنگی به اسم گل سرخ داشتن که جایی پیدا نکردم.شما ندارین این اهنگو؟؟