۱۳۹۲ فروردین ۲۷, سه‌شنبه

کتاب تازه میلاد کیایی در فرانسه منتشر می‌شود


هنر آنلاین: کتاب «دل به دریا زدن، دم نزدن می‌خواهد» دومین کتاب میلاد کیایی اوایل پاییز در فرانسه منتشر می‌شود.

میلاد کیایی، نوازنده پیشکسوت سنتور گفت: کتاب «دل به دریا زدن، دم نزدن می خواهد» اوایل پاییز در فرانسه منتشر می شود. این کتاب شامل 600 صفحه و دارای چهار بخش است، همچنین بخشی از این کتاب به جامعه شناسی هنرمندان اختصاص دارد.
کیایی در ادامه بیان کرد: این کتاب شامل خاطرات هنری هنرمندان، معرفی هنرپروران و هنردوستان و عکس های هنرمندان شاخص است زیرا به نظر من هنرمندان در طول تاریخ همواره میزبانان تاریخ هستند. میلاد کیایی در خانواده ای پا به عرصه وجود نهاد که همگی اهل فرهنگ و ادبیات و شعر و موسیقی بودند. وی جزو نخستین نفرات بنیان‌گذار در تئاتر و سینمای ایران بوده و در چندین فیلم سینمایی فارسی نیز ایفای نقش کرده است. وی تار و سنتور را به سبک قدیمی به خوبی می نوازد و با چند زبان زنده دنیا بویژه زبان فرانسه به خوبی آشنا است.
میلاد کیایی ذوق و استعداد سرشاری را از طفولیت نسبت به موسیقی نشان داده و نوازندگی سنتور را از سن هشت سالگی ابتدا نزد پدر و سپس آموزش ردیف های موسیقی ایران را نزد برادر بزرگترش زنده‌یاد «ایرج کیایی» که در آن زمان از شاگردان با استعداد مکتب موسیقی استاد «ابوالحسن خان صبا» بود فرا گرفت و سپس خودش نیز در نوازندگی این ساز، سبک و روش نوینی را دنبال کرد.
فعالیت های هنری را از سن دوازده سالگی در برنامه کودک رادیو آغاز کرد و پس از آن در سنین نوجوانی مسئولیت اجرای چند برنامه رادیویی و تلویزیونی بنامهای «احساس و اندیشه» و «بزم آدینه» را به مدت چهار سال عهده دار بود. در هفده سالگی زمانی که در سیکل دوم دبیرستان خود تحصیل می کرد، در مسابقات هنری آموزشگاه های سراسر کشور در رشته موسیقی، ساز سنتور مقام نخست را کسب نمود (سال 1342) و در همان زمان برای مدت پنج سال نیز مدرس موسیقی کلاس های فوق برنامه موزیکولوژی وابسته به دانشگاه تهران شد. در رشته آهنگسازی از محضر چندین استاد بزرگ کسب فیض کرده است و تاکنون متجاوز از یکصد قطعه آهنگ ساخته که اکثر آنها بوسیله ارکسترهای بزرگ و کوچک و همچنین گروه های موسیقی ملی به مرحله اجرا و ضبط درآمده است. نام برخی از این قطعات به شرح زیر است: پگاه، ابر بی‌باران، سبزه‌زار، موسیقی روی تم های محلی ایران، چرا، یاد، حباب، یتیم سه‌گاه، این شرح بی‌نهایت، سارا، قطعاتی برای سنتور و ارکستر، کوه‌های سفید، طلوع، راز آشکارا، گریز، مهر و ماه، شور و شادی، نقش تازه، گل آفتاب و ... برای هجده فیلم سینمایی و سریال های تلویزیونی موسیقی متن ساخته است.
میلاد کیایی ابداع هایی نیز روی کوک سنتور انجام داده است و تالیفاتی نیز در زمینه گامها و فواصل بین پرده های مقامات موسیقی ایران دارد که در شرف چاپ و انتشار است. در حال حاضر مدرس موسیقی و عضو هیئات امنای فرهنگ صوتی ایران است. وی در سال 1380 موفق به دریافت درجه دکترای موسیقی در رشته نوازندگی و آهنگسازی از شورای عالی ارزشیابی هنرمندان کشور شد و به همین مناسبت نیز استاد «علی تجویدی» هنرمند صاحب‌نام و عالیقدر موسیقی ایران با وجودی که آن زمان در بستر بیماری بود ولی طی مراسمی لوح افتخار هنری را به خاطر چهل سال فعالیت هنری به وی اهداء کرد.
میلاد کیایی کنسرت های متعددی را در داخل و خارج از کشور ترتیب داده است، از جمله کنسرت‌هایی در کانادا، فرانسه، آلمان، آمریکا، سوئد، هلند، و انگلیس و تاکنون شاگردان بسیار زیادی را تربیت کرده که عده‌ای از آنان به دانشکده های مختلف هنر، رشته موسیقی راه یافته اند و تعدادی نیز به درجات بالایی در هنر موسیقی ارتقاء یافته اند و در طی سال گذشته چهار تن از شاگردان ایشان در کشورهای کانادا و انگلیس در دوره دکترای موسیقی به تحصیل مشغول شده اند.

هیچ نظری موجود نیست: